Vegetarisk kost generelt er den mest økonomiske måde at få mad energi og protein, ifølge en 2009 artikel i Landbrugs-og Resource Economics anmeldelse af Oklahoma State University landbrugs-økonomer Jayson Lusk og F. Bailey Norwood.
Mønstret er tilstrækkelig stærk, forfatterne finder, at \ "betydelig efterspørgsel skift væk fra kødforbruget ville resultere i væsentligt lavere kornpriser og produktion. \" Som følge heraf ville både plante-baseret og animalsk-baserede kostvaner bliver billigere.
Det er værd at bemærke, at nogle af frugt og grøntsager er dyrt på en per kalorie grundlag, og også, at animalske fødevareproduktion gør effektiv brug af visse landbrugsprodukter ressourcer, der er særdeles velegnet, såsom marginale græsarealer. Også forfatterne understreger, at høj-kød kost er meget ønskeligt at mange forbrugere. Alligevel er den grundlæggende idé i artiklen er, at mere næsten vegetarisk kost vil gøre effektiv brug af fødevareproduktionen ressourcer.
Lignende punkter er også blevet gjort af mange andre forfattere, der dækker fødevareproduktion og miljø, men det er interessant at se på spørgsmålet kvantificeret så tydeligt af økonomer på et førende land-tilskud universitet.
Salinas Valley, 2011 (s. Wilde)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar